Ajanhallinta

Osa 5

Ajanhallinnalla on iso merkitys yhteiskunnassamme, jossa voimme 24/7 tehdä kaikkea mitä mieleen tulee. Tietokoneet, internet ja kaupat ynm. Koko ajan tulee olla aktiivinen ja shoppailla, maksaa laskuja, harrastaa ja vaikka mitä. Tämä aika oikeastaan vaatii, jopa pakottaa meitä osallistumaan tähän mielettömään menoon. Koska sitten kerkiää levähtää? Miten voin huolehtia, että saan hyödyn, mutta en joudu tämän kiireen orjaksi.

Pastoraalityössä ajanhallinta on tärkeää, koska useimmilla asioilla on tarkka aika kun pitää olla valmista. Eikä asioita voi lykätä. Mitä siis avuksi? Vanha keksintö ”kalenteri” jota täytyy oppia käyttämään. Ensin sinne kannattaa laittaa kaikki tärkeimmät viikko / kuukausi rutiinit esim. Kaikki perheeseen liittyvät asiat ne ovat sitoumuksia, joista ei voi neuvotella. Sen jälkeen tulee työ ja ystävät. On myös erittäin tärkeää huoletia riittävästä liikunnasta tai muusta fyysisestä toiminnasta työn vastapainoksi. Jos et osaa priorisoida näitä asioita, et jaksa kovin pitkään pastorintyössä.

On myös hyvä muistaa puhelimen käyttö. Uusi tämän ajan ”vihollinen”, nykyään puhelimella soitetaan vähemmän kuin tehdään jotain muuta. Jatkuvasti näytölle ilmestyy milloin uutinen, viesti tai s-posti. On watsappia, facea ja ties mitä. Ei riitä, että puhelin on äänettömällä, vaan jos haluat olla rauhassa, niin se täytyy laittaa kiinni! Sitä suosittelenkin, jos todella haluat olla vapaalla ja nauttia hetkestä mitä elät. Älä anna kenenkään varastaa parasta aikaasi, siksihän sitä työtä tehdään, että olisi joskus aikaa nauttia elämästä. Sanalaskut 4:23 ”Yli kaiken varottavan varjele sydänmessi, sillä sieltä elämä lähtee.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *