Elämän arvojärjestys

 

Osa 3

Mitkä asiat elämässäni ovat oikeastaan tärkeitä? Monet ihmiset ja asiat ovat varmasti tärkeitä. On kuitenkin joitakin jotka ovat niin tärkeitä, että niitä ilman elämästä katoaa mielekkyys jopa tarkoitus.

Minulle tällä hetkellä tärkeitä asioita ovat: Jumala suhde, perhe, opiskelu, seurakunta, ystävät ja kuntoilu.

Kun näitä asioita alkaa laittaa järjestykseen ja pohtimaan mikä olisi sitten oikea järjestys, minun ja lähimmäisteni kannalta.
Kumpi on tärkeämpää, jos pitää valita minun vai lähimmäisten hyvinvointi tai miten löydä n ns. kultaisen keskitien. Onko semmoista olemassa?

Raamattu antaa selvän ohjeen
”37. Niin Jeesus sanoi hänelle: ”’Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi’.38. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
39. Toinen, tämän vertainen, on: ’Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi'” (Matt. 22:37-39).

Ensin tulee rakastaa Jumalaa ihan täysillä, ja sitten lähimmäistä niin kuin itseä.
Siis kumpi ensin lähimmäinen vai itse?
Itse ajattelen, että minun on täytynyt ottaa Jumalan rakkaus vastaan ja niin kuin Jumalakin minua rakastaa, niin minä myös rakastan itseäni. Siksi voin rakastaa lähimmäisiäni niin kuin Jumala on minua rakastanut. Toisin sanoen voin rakastaa niin paljon toisia, kun olen itse saanut rakkautta osakseni. Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta (Room. 5:5).

Jos en rakastaisi vaimoani ja lapsiani ei rakkauteni Jumalaan olisi varmaan todellista. Arvo asteikolla siis Jumala on ensimmäinen, sitten tulee vaimo ja lapset. Seuraavaksi mun kohdalla tulee seurakunta, sehän on erittäin tärkeä, melkein ehdoton että Jumala suhde pysyy raittiina. Sen jälkeen tulee työ/opiskelu. viimeiseksi jää kuntoilu ja ystävät, ja niiden suhde voi vaihdella eri elämän tilanteiden mukaan.

Tämmöinen selkeä järjestys elämän tärkeissä asioissa on merkittävä, elämän tasapainon säilyttämiseksi. Nuorempana kun elämä vasta rakentuu ja etsii uomiaan ja vasta mietitään ammattia, puolisoa, lapsia tai mitä haluaa elämältä. Elämä voi vaikuttaa hyvinkin tasapainoiselta ja järjestelmälliseltä, arvot ovat kohdallaan. Elämä on yksin kertaista. Sitten tulee se kauan etsitty ja odotettu puoliso. Siitä se sitten alkaa alusta…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *