Mitä Seurakunta pastorin tulee tietää lähetystyöstä.

Osa 4

Voidakseen olla tukemassa ja lähettämässä niitä jotka kokevat kutsua lähetystyöhön, on todella tärkeää, että pastoreilla olisi riittävä koulutus tai riittävä kokemus lähetystyöstä.

Kokemuksenkin lisäksi on hyvä kuitenkin olla ainakin tietoinen eri lähetysjärjestöjen toiminnoista. Sekä koulutusta tarjoavista kouluista, järjestöistä.

Fida ja IK- opisto tarjoavat helluntaiseurakuntien taholta erittäin laadukasta lähetystyöhön valmistavaa koulutusta.

Seurakuntien kursseista esim. Kairos on hyvä paketti lähetyksestä kiinnostuneille.

Kun joku kokee, että Jumala kutsuu lähtemään lähetystyöhön. Pastorin on tutustuttava lähtijään riittävästi, voidakseen tukea ja tunnistaa sen aitous voidakseen täysin ns. omistaa lähtijän näky. Pitää varmistaa että on riittävä koulutus ja että se tarvittaessa saadaan riittäväksi, ollakseen valmis lähtemään.

On erittäin tärkeä ymmärtää suuri vastuu lähettäjänä.

Kun sitten lähetti, on kentällä. Pastorin olisi varmistettava, että yhteydenpito lähettiin on riittävää. S- postit, vierailut lähetyspiirit ynms.
Huolehtia erilaiset hallinnolliset ja taloudelliset asiat niin pitkälle kuin mahdollista jotta lähetti voisi keskittyä varsinaisiin työtehtäviinsä kentällä.

Seurakunnan olisi tärkeä, silloin kun ollaan lähettämässä lähettejä, miettiä ja tehdä suunnitelma myös kotiuttamisesta ja muistaa että mitä pitempään kentällä ollaan, sitä vaikeampi on sopeutua takaisin kotimaahan.

Kaikista näistä ja monista muista, haastavista asioista huolimatta on soutavaa että kaikilla pastoreilla on selkeä näky lähetystyön tärkeydestä.

Jeesus sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:18-20).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *